DevoNatural® Finish

Parketvernis

Blekend mat

Blekende, slijtvaste matte parketvernis voor parketplanken en plankenvloeren op basis van watergedragen polyurethaan-acrylaat met UV- en tannineblokker.

Toepassingen

DevoNatural Finish blekend mat - Blekende, slijtvaste matte parketvernis voor parketplanken en plankenvloeren op basis van watergedragen polyurethaan-acrylaat met UV- en tannineblokker.Deze watergedragen, niet vergelende, elastische en verzegelende binnenafwerking geeft een “natuurlijk houtkleur aspect” aan houten vloeren die niet gekleurd zijn, en een “Colour Wash Effect” op donkere houtsoorten en houten vloeren die gekleurd worden met DevoNatural Colour. DevoNatural Finish Blekend Mat is binnen ook toepasbaar op houten deuren, meubelen, plafonds, enz. Voor houten vloeren enkel toe te passen op parketplanken met vellingkant en traditionele plankenvloeren. Het “Colour Wash Effect” is afhankelijk van het looizuurgehalte van het hout. Niet gebruiken op merbau!

EC2 GB black emmissions dans l air a plus

  • Sneldrogend;
  • Géén verkleuring van het hout;
  • UV–filter, tegen vergeling;
  • Tannineblokker tegen doorbloeden van looizuren;
  • Solventvrij;
  • Geen hinderlijke geur.
Bijzondere eigenschappen: blekende, slijtvaste en elastische afwerking, die de parketvloer verzegelt, geeft een prachtig blekend, effect. De parketvernis is bijna onzichtbaar! De vloer kan eerst gekleurd worden met DevoNatural Colour. Ook binnen toe te passen op houten deuren, meubelen, plafonds en andere poreuze ondergronden.

 

Gebruiksaanwijzing

Voorbereiding ondergrond: de ondergrond moet zuiver, droog, ontstoft en vrij van vet, boenwas en olie zijn.

Voorbereiding product: goed schudden en roeren voor gebruik.

vernis-aanbrengen-borstel

Aanbrengen: minimum in 2 tot 3 lagen, in functie van de gewenste slijtvastheid.

Vernis-/lakrol of kwast: 1ste laag met kwast, plank per plank en aflijnen op de rand van de plank, 2de en 3de laag met kwast of rol. Eerst dwars op de nerf en vervolgens met de nerf mee. Werk zorgvuldig in stroken (max. 60 cm voor kleine en 20 cm voor grote oppervlakken), met voldoende product, en laat de stroken in elkaar vloeien. Naborstelen met zachte kwast om streepvorming te vermijden.

Airless: nozzle: 0.2 – 0.3; druk: 80 – 120 bar.

Luchtspuit: nozzle: 1 – 2 mm; druk: 2 – 3 bar.

Afwerking: na 5 à 6 uren, naschuren met de machine of manueel. De eerste laag met gaasschuurschijf korrel 150. Tussen de 2de en 3de laag met gaasschijf korrel 220.

Droogtijd: stofdroog na 2 à 3 uren.

Overloopbaar: na 6 uren.

Volledige uithardingtijd: 7 dagen.

Verwerkingstemperatuur: niet verwerken bij temperaturen onder de 12°C.

Verbruik: 10 – 14 m²/L per laag, 2 tot 3 lagen.

Reiniging gereedschap: met water.

Onderhoud: vanaf 3 weken na afwerking: met DevoNatural Soft Cleaner en DevoNatural Polish. Zie ook de DevoNatural onderhoudsfiche voor geverniste vloeren.

Houdbaarheid: in goed gesloten verpakking minimaal 1 jaar. Vorstvrij bewaren.

Opgelet: alvorens te gebruiken goed oproeren en de kleur controleren a.u.b.!

 

Verpakking

100 ml, 750 ml, 2 L en 10 L

Downloads

Technische fiche DevoNatural Finish Blekend Mat