DevoNatural® Transit

Parketvernis

Mat

Zeer slijtvaste 2-componenten watergedragen parketvernis op basis van polyurethaan-acrylaat

DevoNatural Transit - Zeer slijtvaste 2-componenten watergedragen parketvernis op basis van polyurethaan-acrylaatToepassingen

Uitermate geschikt voor de behandeling van houten vloeren die intensief belopen worden en een natuurlijk uitzicht moeten hebben! Door de grote slijtvastheid en gemakkelijk onderhoud is deze matte parketvernis ideaal voor eigentijdse toepassing op woon- en commerciële vloeren. Is binnen ook toepasbaar op houten deuren, meubelen, werkbladen, plafonds, enz.

emmissions dans l air a plus

  • Zeer hoge slijtvastheid;
  • Geschikt voor commerciële ruimten, trappen en intensief gebruik;
  • Bestand tegen de meeste chemicaliën;
  • Het hout behoudt de natuurlijke kleur (weinig opkleuring);
  • Snelle uitharding;
  • Combineerbaar, hecht op alle andere DevoNatural parketvernissen en Colour.
Bijzondere eigenschappen: UV-bestendig (niet vergelend), reukarm, gemakkelijk aan te brengen, hoge weerstand tegen krassen en de meeste chemische huishoudproducten, voldoet aan de VOC-normen, veilig in gebruik, niet giftig noch ontvlambaar, NMP vrij. De combinatie van de hardheid en elasticiteit geven een buitengewoon lange levensduur en een zeer grote slijtvastheid.

 

Gebruiksaanwijzing

Voorbereiding ondergrond: de ondergrond moet zuiver, droog, vetvrij en ontstoft zijn.

Voorbereiding product: meng DevoNatural Transit A met B op kamertemperatuur. Onder voortdurend roeren van component A wordt de verharder B langzaam toegevoegd (1 deel verharder B per 10 delen component A.) Na volledige menging nog 30 seconden blijven naroeren. Daarna 5 à 10 minuten laten rusten vóór gebruik. vernis-aanbrengen-rol

Aanbrengen: met kwast of vernisrol. Eerst dwars op de nerf en vervolgens met de nerf mee. Werk “nat in nat” en laat de aanbrengstroken in elkaar vloeien. Voor grotere oppervlakken dient men te werken met meerdere personen om overal steeds een natte samenvloeiing te krijgen van de kwast- of rolstroken. Directe luchtstroom en direct zonlicht vermijden op de zone waar het product wordt aangebracht. Aanbrengen in 2 à 3 lagen, in functie van de gewenste slijtvastheid en bescherming.

Potlife: 2 uren.

Droogtijd: 2 - 4 uren.

Afwerking: na circa 6 uren, naschuren met de machine of manueel. De eerste laag met gaasschuurschijf korrel 120. Tussen de 2de en 3de laag met gaasschijf korrel 220.

Overloopbaar: na 5 uren.

Volledige uithardingtijd: 5 tot 6 dagen. Hoewel de vloer na 5 uur mag belopen worden, is het aanbevolen de vloer gedurende de eerste week te sparen. Het is aangewezen om in deze periode geen tapijten of andere vloerbedekking te leggen, noch de vloer intensief te belopen. Gedurende de eerste maand niet met water of detergenten reinigen.

Verwerkingstemperatuur: tijdens het aanbrengen van het gemengde product mag de temperatuur niet lager zijn dan 13°C. De beste resultaten worden bekomen als DevoNatural Transit wordt gebruikt bij een temperatuur van ong. 20°C bij 50% Relatieve luchtvochtigheid.

Verbruik: 10 - 12 m²/L bij de eerste laag, 12 - 15 m²/L bij de tweede en de derde laag, 2 à 3 lagen in functie van gebruik en gewenste slijtvastheid.

Reiniging gereedschap: met water.

Onderhoud: vanaf 4 weken na afwerking met DevoNatural Soft Cleaner en DevoNatural Polish. Zie ook de DevoNatural onderhoudsfiche voor geverniste vloeren.

Houdbaarheid: 1 jaar in originele gesloten verpakking. Vorstvrij bewaren op koele plaats.

Afval: restanten en lege verpakking opruimen volgens de lokale overheidsvoorschriften.
EU-grenswaarde voor dit product (cat A/j) : 140 g/l (2010). Dit product bevat max 112 g/l VOS.

Verpakking

2,2 L en 5,5 L

Downloads

Technische fiche DevoNatural Transit Mat