DevoNatural® Reactive

Verouderingsproduct

Reactief verouderingsproduct met gerookt effect voor “eiken” parket en plankenvloeren, deuren, ramen meubels, enz. Ecologische mix van Hexa-hydraten. Vrij van schadelijke en irriterende stoffen én zonder ammoniak!

DevoNatural Reactive - Eigentijdse, reukloze, watergedragen kleurbeits voor parketplanken en plankenvloeren.Toepassingen

Enkel toe te passen op eikenhout! DevoNatural Reactive is een reactief verouderingsproduct verkrijgbaar in 3 concentraties: 400, 600 en 1200. Hoe hoger het cijfer, hoe sterker de reactieve veroudering. Op eikenhout geeft DevoNatural Reactive een natuurlijke vergrijzing van het hout. Het effect kan verschillend zijn afhankelijk van het groeigebied, de soort eik en de diversiteit van het eikenhout. Het looizuurgehalte van de eik bepaalt het kleureffect! 

emmissions dans l air a plus

  • Verkrijgbaar in 3 concentraties: 400, 600 en 1200.
  • Ecologisch, biologisch afbreekbaar;
  • Gebruikersvriendelijk, géén gevaarlijke stoffen!
  • Snel en gemakkelijk in gebruik;
  • Unieke verouderende effecten.
Tip: DevoNatural Reactive kan na “volledige” droging afgewerkt worden met DevoNatural Finish, DevoNatural High Solid Oil, DevoNatural Soap, DevoNatural Soap, enz.
Tip: met DevoNatural High Solid Oil als afwerking, en dan voornamelijk de lichtere kleuren, worden de nerven geaccentueerd op een achtergrond met gerookt effect!.

 

Gebruiksaanwijzing

Voorbereiding ondergrond:

Nieuw hout: licht opschuren.

Oud en eerder bewerkt hout: volledig doorschuren om alle oude resten te verwijderen en de poriën te openen.

Hout moet steeds schoon, droog en vetvrij zijn! Houten voorwerpen aansluitend aan de vloer zoals deuren, ramen, meubels enz. afdekken of, zo nodig, verwijderen om aantasting door het product te voorkomen.

Voorbereiding product: na opschudden en roeren is het product klaar voor gebruik. Niet verdunnen!

reactive-aanbrengen

Aanbrengen: nieuwe verfborstel of vernevelen met plantensproeier (voor kleine oppervlakken), en druksproeier voor grotere oppervlakken (parketvloeren). Werk gelijkmatig over de gehele te behandelen oppervlakte om ongelijkmatige kleuring te voorkomen. Gebruik voor grotere oppervlakken (parketvloeren) bij voorkeur een druksproeier met voldoende inhoud voor het vernevelen van de volledige oppervlakte. Onmiddellijk na het aanbrengen het overtollige product verwijderen met een droge, niet pluizende doek. Voor parketvloeren kan men werken met een rotatieve machine + bonnet pad of vilten pads. Druppels op het onbehandeld hout kunnen vlekvorming geven! Een tweede behandeling kan, indien gewenst, na oppervlakkige droging van 15 à 30 min. Het hout wordt donkerder en men kan eveneens lichte kleurverschillen wegwerken.

Droogtijd: stofdroog na 1 uur.

Afwerking: afwerking mogelijk na volledige droging van minstens 8 uur bij 20°C en 60% relatieve luchtvochtigheid. Lichte kleurverschillen en opruwing van de houtvezels kan men wegwerken met rotatieve machine en dun paars kussen. Afwerking kan met DevoNatural High Solid Oil of DevoNatural Passage of Finish.

Overloopbaar: na 1 à 2 uren.

Verwerkingstemperatuur: aanbrengen bij 5 tot 35°C en 40 - 70% RLV

Verbruik: 10 à 15 m²/L per behandeling.

Reiniging gereedschap: met water.

Houdbaarheid: minimaal 6 maanden na productiedatum in gesloten verpakking. Vorstvrij bewaren. Na 6 maanden kan de reactiviteit licht verminderen.

Afval: kleine hoeveelheden kunnen samen met huisvuil gestort worden volgens plaatselijke regels.

Opgelet: enkel toe te passen op eikenhout! Doe steeds een kleurtest op de te behandelen vloer.

 

Verpakking

100 ml en 5 L

Verkrijgbaar in 3 concentraties: 400, 600 en 1200.

{module DevoNatural Reactive}

Downloads

Technische fiche DevoNatural Reactive