DevoNatural® Floorpaint

Voorkleuring

Hoogdekkende gekleurde vloerprimer op plantaardige basis voor hout, beton, enz. Geschikt voor binnen én buitentoepassingen.

DevoNatural Floorpaint - Hoog dekkende, kleurende universele vloerprimer voor diverse ondergronden.Toepassingen

Dekkende universele waterverdunbare hechtprimer op plantaardige basis. Toepasbaar op uiteenlopende ondergronden zoals hout, steen, beton, kunststof, enz. DevoNatural Floorpaint dient als dekkende grondlaag en kan verder afgewerkt worden met alle DevoNatural vernissen.

EC1plus GB black emmissions dans l air a plus

Beschikbare kleuren: 4 standaard RAL-kleuren: RAL7040 venstergrijs, RAL7044 zijdegrijs, RAL9010 zuiver wit, RAL9011 grafietzwart.

  • Eenvoudig toepasbaar;
  • Geen geur;
  • Snelle droging;
  • Afwerkbaar met alle DevoNatural vernissen;
  • Bestand tegen de meeste chemicaliën;
  • Verkrijgbaar in 1232 kleuren op bestelling.

Gebruiksaanwijzing

Voorbereiding ondergrond:

De ondergrond moet zuiver, droog, vetvrij en ontstoft zijn.

Voorbereiding product:

DevoNatural Floorpaint is, na goed schudden en oproeren, klaar voor gebruik. DevoNatural Floorpaint kan 5 tot 10% verdund worden met zuiver water. Verschillende productienummers die op dezelfde oppervlakte verbruikt worden dienen voor aanvang samen vermengd te worden, om kleurverschillen te vermijden.

Aanbrengen:

Met kwast, vernisrol of airless spray. Met kwast of rol, eerst dwars op de nerf en vervolgens met de nerf mee. Werk “nat in nat” en laat de aanbrengstroken in elkaar vloeien. Voor grotere oppervlakken dient men te werken met meerdere personen om overal steeds een natte samenvloeiing te krijgen van de kwast- of rolstroken. Directe luchtstroom en direct zonlicht vermijden op de zone waar het product wordt aangebracht. Aanbrengen in 1 à 2 dunne lagen. Voor airless verwerking mag DevoNatural Floorpaint 5 tot 10% verdund worden met water. Gebruik een spuitopening van 0,031 inch.

Droogtijd:

Na minstens 30 minuten kan, zo nodig, een tweede laag DevoNatural Floorpaint aangebracht worden.

Afwerking:

Na circa 2 uren, afhankelijk van verdunning en laagdikte een eerste laag DevoNatural vernis aanbrengen, zonder tussenschuren om plaatselijk doorschuren te vermijden. Na droging van de eerste laag vernis licht tussenschuren met korrel 220 en een tweede laag DevoNatural vernis aanbrengen.

Volledige uithardingtijd:

5 tot 6 dagen. Hoewel de vloer circa 8 uren na de laatste laag mag belopen worden, is het aanbevolen de vloer gedurende de eerste week te sparen. Het is aangewezen om in deze periode geen tapijten of andere vloerbedekking te leggen, noch de vloer intensief te belopen. Gedurende de eerste weken niet met water of detergenten reinigen. 

Verwerkingstemperatuur:

Tijdens het aanbrengen van het gemengde product mag de temperatuur niet lager zijn dan 13°C. De beste resultaten worden bekomen als DevoNatural Floorpaint wordt gebruikt bij een temperatuur van ong. 20°C bij max 85% Relatieve luchtvochtigheid.

Verbruik:

12 - 15 m²/L bij een natte laagdikte van 75µm. Afhankelijk van de manier van aanbrengen en de ondergrond.

Reiniging gereedschap:

Onmiddellijk na verwerking met water.

Onderhoud:

Zie de DevoNatural onderhoudsfiche voor geverniste vloeren, afhankelijk van de gebruikte eindafwerking.

Houdbaarheid:

1 jaar in originele gesloten verpakking. Vorstvrij bewaren op koele plaats.

Afval:

Restanten en lege verpakking opruimen volgens de lokale overheidsvoorschriften.

EU-grenswaarde voor dit product (cat A/j) : 130 g/l (2010). Dit product bevat max 3 g/l VOS.

Verpakking

100 ml en 2,5 L

Beschikbare kleuren: 4 standaard RAL-kleuren: RAL7040 venstergrijs, RAL7044 zijdegrijs, RAL9010 zuiver wit, RAL9011 grafietzwart en 1232 kleuren op bestelling.

{module DevoNatural Floorpaint}

Downloads

Technische fiche DevoNatural Floorpaint