Veelgestelde vragen

{slider Hoe een geschuurde vloer volledig stofvrij maken?|closed|green}

Gebruik nooit water! Het risico is groot dat door ongelijkmatige waterverdeling de poriën ook ongelijkmatig open komen. Gevolg: streepvorming in de afwerklaag door het dweilen.

Na schuren de vloer alleen grondig stofzuigen met het borstel-vloerstuk.

{slider Wanneer kan ik mijn meubels terugplaatsen?|green}

De vloer is, afhankelijk van het gebruikte product, met zacht schoeisel beloopbaar na 8 tot 12 uren, maar is pas volledig uitgehard na 7 à 10 dagen. Men kan in die periode meubels plaatsen, maar niet verschuiven!

De vloer is in de uithardingperiode nog te gevoelig voor krassen en vocht. Het is tevens af te raden om de vloer tijdens de uithardingperiode luchtdicht af te dekken.

Voor meer info betreffende de juiste uithardingtijd van uw DevoNatural afwerkingproduct verwijzen wij naar de desbetreffende technische fiche. Deze kunt u downloaden op de productpagina's.

{slider Vanaf wanneer is mijn vloer waterbestendig?|green}

Geoliede en geboende vloeren blijven steeds min-of-meer watergevoelig, wanneer water te lang op de vloer blijft staan.

Een gevernist parket is na uitharding altijd waterbestendiger!

DevoNatural Passage scoort het hoogst op vlak van de waterbestendigheid!

Een juist en regelmatig onderhoud, volgens de onderhoudsinstructies, zal de waterbestendigheid uiteraard steeds verbeteren.

Als algemene regel kan men stellen dat een afgewerkte parketvloer de eerste 2 à 3 weken niet met water mag gereinigd worden en alle contact met vocht moet vermeden worden. Wees dus ook voorzichtig met water en kuisproducten tijdens het reinigen van ramen, enz.

{slider Hoeveel lagen DevoNatural High Solid Oil moet ik aanbrengen?|green}

DevoNatural High Solid Oil is een volwaardige éénlaags parketolie.

Door het hoge vaste stof gehalte en de unieke moleculaire structuur heeft de vloer slechts één laag olie nodig.

Een extra laag heeft trouwens géén zin, want eens het hout verzadigd, wordt overtollig product afgestoten!

U kunt uw parketvloer met dit product dus zeer snel afwerken met een zuinig olieverbruik!

{slider Hoeveel lagen vernis moet ik aanbrengen?|green}

Voor alle DevoNatural vernissen geldt 2 à 3 lagen.

Voor minder belaste toepassingen zoals; deuren, kasten, andere verticale toepassingen, enz. zijn 2 lagen van een DevoNatural vernis voldoende.

Voor vloertoepassingen: DevoNatural Finish altijd 3 lagen, DevoNatural Transit 3 lagen en DevoNatural Passage 2 à 3 lagen in functie van de gewenste slijtvastheid.

Voor trappen: DevoNatural Transit of DevoNatural Passage in 3 lagen.

Een combinatie van twee DevoNatural vernissen in drie lagen is ook mogelijk. Bvb: 2 lagen DevoNatural Finish Blekend Mat + 1 laag DevoNatural Passage Ultramat.

{slider Met een kwast of een rol werken?|green}

Lees altijd het etiket. Hierop wordt steeds de geadviseerde applicatiemethode vermeld.

Soms worden meerdere mogelijkheden vermeld. Kies dan de methode die u best ligt. Product egaal aanbrengen gaat makkelijker met een kwast, maar het gaat veel sneller met een rol. Sommige producten kunnen enkel met een kwast worden aangebracht.

Sommige moeten zelfs worden nagewreven met een doek.

In geval van twijfel vraagt u advies aan uw plaatselijke DevoNatural dealer.

{slider Houdbaarheidsdatum verlopen?|green}

Op elk DevoNatural blik kleeft een kleine sticker met daarop de productienummer en de productiedatum. Tevens staat op elke verpakking de minimale houdbaarheid vermeld. In de meeste gevallen is dat één tot twee jaar.

In de praktijk wil dit echter niet zeggen dat een product onbruikbaar is wanneer de houdbaarheidsdatum is verstreken! Het betreft hier immers geen voedingswaren. De meeste producten gaan in de praktijk veel langer mee dan de houdbaarheidsdatum, als er voldoende bescherming is geweest tegen vorst!

Tip: Wanneer het product nog een homogeen mengsel is zonder klonters, is het nog verwerkbaar. Doe echter steeds een test op een kleine oppervlakte.

{slider Vellen in mijn product, wat nu?|green}

Wanneer een geopende bus product een tijdje is blijven staan, kunnen er vellen in het product komen. Vooral acrylaatlakken zijn hier gevoelig aan.

Dat is niet erg. Het komt doordat product, dat tegen de binnenzijde van de bus hangt, door de aanwezige lucht in de bus kan uitharden. Na het schudden vóór gebruik komt deze opgedroogde film in het product terecht en ziet eruit als vellen...

Men kan deze vóór gebruik verwijderen door het product te filteren met een zeef, een gebruikte gaasschuurschijf, of een dun beige kussen, enz. Het gereinigde product is perfect bruikbaar.

{/sliders}

Antwoord op uw vraag niet gevonden?

Stel ons uw vraag via onderstaand formulier en wij antwoorden u zo snel als mogelijk!

E-mailadres 
Onderwerp 
Uw vraag 
Telefoon (optioneel) 
Bijlage toevoegen 
Vul het volgende in 
 en help ons om SPAM te voorkomen...
  Stuur mij een kopie van dit bericht
    

Nota: uw vraag kan in de toekomst toegevoegd worden aan deze FAQ.